Házi vajas kifli tej és tojás nélkül


Kategória:
Receptek, Desszert receptek

Létrehozva:
2020-04-06 14:38:04

Cikk írója:
Orbán Anita


Házi vajas kifli tej és tojás nélkül

A tészta pofonegyszerű, és nem kell bele sem tej, sem tojás. A tészta nem tapad, könnyű formázni, a végeredmény pedig mesés! A még forró, megsült kiflik tetejét olvasztott vajjal megkenem, szerintem ettől még finomabb.

Hozzávalók:
  • 1 kg.búzafinomliszt
  • 500 ml.víz
  • 50 g.friss élesztő
  • 3 ev. kanál.kristálycukor
  • 1 ev. kanál
  • 100 ml.olaj
  • 250 g.vaj
Elkészítés menete:

200 ml vizet felmelegítünk, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, az olajat, a maradék vizet, a felfuttatott élesztőt, a vajat és sima állagú tésztává dolgozzuk.
A tésztából kis golyókat szaggatunk ki, kinyújtjuk, kifli alakúra formázzuk, majd vajjal kikent tepsire tesszük. Lefedjük, legalább 2 órát kelesztjük.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
A kifliket aranyszínűre sütjük. Miután megsült, rögtön olvasztott vajjal megkenjük.